Ob 7.30 uri smo se odpeljali iz Ljubljane. V Kranju so se nam pridružili Gorenjci. V Radovljici so nas pričakali Darinka Novak in organizatorja izleta Kristina in Slavko Pristov.
V Radovljici smo najprej odšli na jutranjo kavico. Pod vodstvom vodičk smo pričeli z ogledi in bili prijetno presenečeni nad obnovo starega dela mesta. Vstopili smo v Šivčevo hišo. V njej je razstava akademskega slikarja Andreja Pavliča in stalna razstava ilustracij. V Graščini smo občudovali lepo obnovljeno baročno dvorano.

Po kratkem postanku v diskontni trgovini »Gorenjka« smo se odpeljali k Avsenikom na toplo malico.

V Dragi smo se poklonili spominu na ustreljen talce. Po ogledu mogočnih razvalin gradu Kamen smo se pomerili v lokostrelstvu.

V Doslovčah na Finžgarjevi domačiji sta nam Kristina in Slavko pripravila lep sprejem, kustosinja muzeja pa nam je podrobno predstavila Finžgarja in več drugih pomembnih slovenskih mož, ki so se rodili v bližnji okolici.

Na Jesenicah smo si v Ruardovi graščini ogledali železarsko zbirko, makete naselij in naprav ter številne predmete iz življenja in dela jeseniškega fužinarja, oglarja, rudarja in kovača.
Izlet smo zaključili na kmečkem turizmu Betel na Planini pod Golico. S harmoniko nas je pričakal in zabaval Jernej Arh.
Izlet sta odlično organizirala Kristina in Slavko Pristov. Da je izlet odlično uspel, so jima na pomoč priskočili: Majda Odar nas je v baročni dvorani Graščine pozdravila v imenu Janka Sebastijana Stuška, župna Občine Radovljica, Boris Lieber v Gostilni Avsenik, Ivica in Bojan Podgoršek ter Matej Resman v gradu Kamen, zakonca Oblak pri tekmovanju v lokostrelstvu, Mira in Jože Palovšnik na Finžgarjevi domačiji, Stine Vardjan z dobro kapljico in vsi prijazni vodiči.

Izleta se je udeležilo 50 članov društva.