Ob 9.00 se nas je 57 članov društva zbralo na železniški postaji v Ljubljani. Z malo zamude smo se ob 10.00 odpeljali z vlakom proti Kopru. V Borovnici, Postojni in Divači se nam je pridružilo še 9 članov društva. Po prijetni vožnji smo ob 12.20 prišli v Koper, pobrali še dva potnika in se takoj vkrcali v dva avtobusa. V Izoli so se nam pridružili še štirje člani. Vodič nas je po enournem ogledu Izole popeljal do starega pristanišča, kjer nas je ob 13.30 že čakala ladja »Laho«.

Na ladji nas je s penino sprejela prijazna posadka. Kuharsko osebje nam je ponudilo odlično kosilo. Ves čas vožnje z ladjo mimo Strunjana, Pirana, Portoroža, Sečoveljskih solin, Savudrije, do Ankarana, Trsta, Devina in nazaj v Koper nas je spremljalo prijazno vreme. Po štiriurni vožnji smo se ob 19.00 izkrcali v Kopru, se še malo sprehodili po mestu in se ob 20.00 odpeljali z vlakom proti Ljubljani. Ob 21. 45 smo se v Ljubljani poslovili in si zaželeli nasvidenje na naslednjem izletu.

Izlet, ki se ga je udeležilo 72 članov društva, je bil malo drugačen od dosedanjih. Zaradi dobre družbe, lepega vremena in odlične posadke na ladji »Laho«, smo preživeli prijeten dan na naši obali.