Iz Ljubljane smo se odpeljali ob 7.30. Udeleženci s Krasa in vodička so se nam pridružili v Senožečah.
V Kopru smo vstopili skozi mestna vrata Muda. Na Prešernovem trgu smo si ogledali vodnjak De Ponte. Po Čevljarski ulici smo nato vstopili na Titov trg, na katerem je cerkev Marijinega vnebovzetja, Pretorska palača, Foresteria, Armeria in Loža. Ogledali smo si rotundo Janeza Krstnika in prišli na trg Brolo, kjer je Palača Brutti , zdaj osrednja knjižnica v Kopru. Po mestnih ulicah smo prišli do Taverne (nekdanje skladišče soli) in se po promenadi s palmami vrnili v avtobus.

Pot smo nadaljevali do Seče, kjer smo si ogledali FORMO VIVO.

Na Kmečkem turizmu Mahnič v Dragonji smo imeli kosilo.
Nato smo se vrnili nazaj na obalo in si ogledali Solinarski park z muzejem.

Po ogledu Solinarskega parka smo se odpeljali v notranjost Istre in si v Sv. Petru v Tonini hiši ogledali 500 let staro oljarno.
V osrčju Slovenske Istre, v slikoviti vasici Krkavče smo si ogledali HIŠO VREŠJE (živi muzej družine Reja). Ob prihodu nas je pričakala gospodinja v istrski noši in nam po stari navadi izrekla dobrodošlico s kruhom, vinom in oljčnim oljem.

Pred večerjo na kmečkem turizmu Hudičevec nas je prijetno presenetila plesna skupina s Krasa. Zahvalili smo se Marici Bevčič in njenim prijateljem s Krasa ter vodički za odlično izpeljan izlet.

Izleta se je udeležilo 57 članov društva.