23. – 25. oktobra 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Društvo slovensko-danskega prijateljstva je letos sodelovalo na 13. Študentski areni, ki je bila od 23. do 25. oktobra 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Na razstavnem prostoru smo predstavili:

univerze z mednarodnim programom, poletne univerze in mednarodne ljudske visoke šole, med njimi tudi International Peoples College iz Helsingora, ki so jo obiskale mnoge generacije dijakov na vseslovenski srednješolski ekskurziji po Danski.

Večino gradiva je pripravila Elizabet Cukijati, študentka zaposlena na danskem veleposlaništvu. Del gradiva pa smo prinesli letos s septembrske odprave dijakov po Danski.
Razstavni prostor so uredili: Irena Tiselj Kaluža, Celestin Vardjan, Tomaž Kuralt, France Benedik in Mira Demšar.

Na razstavnem prostoru so dežurale študentke: Mira Demšar, Tjaša Črv, Elizabet Cukijati, Lara Kavčič, Maja Zupančič in Katarina Baškovič.

V četrtek, 25. 10. 2012, smo pripravili sprejem za udeležence 13. Študentske arene. Sprejema se je udeležil tudi njegova ekscelenca g. Karsten Vagn Nielsen, veleposlanik Kraljevine Danske.
Pogostitev je pripravila ga. Irena Tiselj Kaluža, ki na Kalu pri Pivki predstavlja Šobčevo domačijo. Za pecivo pa je poskrbela Nataša Benedik.
Tudi zaradi tega se je na našem razstavnem prostoru trlo obiskovalcev.

Vsem sodelujočim na 13. Študentski areni se v imenu Društva slovensko-danskega prijateljstva iskreno zahvaljujem.