V Sloveniji je bil na obisku simfonični orkester z Danske (Nort Zealand’s Symphony Orcheastra, spletna stran: www.nso.dk ). 9. oktobra 2009 je orkester imel koncert na Bledu, 10. oktobra 2009 pa v Kranju.

V Nedelu je bil 11. oktobra 2009 objavljen naslednji prispevek:

»Ne zgodi se pogosto, da bi simfonični orkester nastopil na gimnaziji, še manj, da pride iz Danske. Sinoči pa se je zgodilo prav to: na Gimnaziji Kranj je na brezplačnem koncertu za mesto Kranj nastopilo 40 glasbenikov simfoničnega orkestra Severnega Zealanda, območja, ki je približno sto kilometrov od prestolnice Kobenhavna.

Za njihov nastop je poskrbelo Društvo-slovensko-danskega prijateljstva, dvostranske odnose pa sta utrdila tudi dva slovenska glasbenika, ki sta z njimi zaigrala na rogu in bobnih. Tako kot v petek, ko so nastopili na Bledu, so tudi sinoči predstavili dela nordijskih skladateljev, od Larssona, Lumbyea do Griega. Orkester igra raznolik repertoar od baroka do glasbe 20. stoletja, pred nekaj leti je kncertiral celo z berlinskimi filharmoniki. Kakor nam je povedal njegov menedžer Kasper Trojlsgaard, orkester združuje mlade in starejše glasbenike, vsaki dve leti pa se odpravi na tuje in odigra dva koncerta.

Slovenija je na Danskem sicer slabo poznana, a tisti, ki so jo že obiskali, vedo o njej povedati marsikaj lepega in to je prepričalo tudi glasbenike, je še dodal«