Učenci in učitelji OŠ Loče smo letošnje leto v okviru projekta Evropska vas odkrivali številne naravne lepote Danske. Osvajanja, pohodi in najstarejša kraljevina v Evropi nas je ponesla v svet nordijskega duha.

V Kulturnem domu v Ločah smo v torek, 20. aprila 2010, organizirali že tradicionalno šolsko prireditev, namenjeno severnoevropski državi Danski. V dopoldanskem času smo izvedli tehniški dan, ki smo ga povezali s Svetovnim dnevom Zemlje in ustvarjali najrazličnejše izdelke na temo izbrane države.

Trije učenci: Andraž Kranjc, Maruša Esih in Blaž Javornik, so skozi celotno prireditev zabavali občinstvo kot starodavna vikinška družina, ki obiskovalcem prikaže Dansko od njenih začetkov do sodobnega obdobja. V sklopu prireditve so sodelovali številni učenci in učitelji – mentorji, ki so pripravili pestre kulturne točke. Na prireditev smo, med drugimi gosti, povabili tudi Franceta Benedika, predsednika društva slovensko-danskega prijateljstva, ki nas je z veseljem pozdravil in nam zaželel še veliko nadaljnjih uspehov v okviru mednarodnih projektov.